Bouw aan waarde met PULSE Core: optimaliseer je gebouwbeheersysteem

Ben jij klaar om je gebouwbeheersysteem te optimaliseren? Als facility manager of gebouweigenaar weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je pand in topconditie te houden. Een grote stap richting efficiënter en duurzamer gebouwbeheer kan worden gezet door middel van een gebouwbeheersysteem, oftewel een GBS. Maar wat is een gebouwbeheersysteem precies en waarom is het zo belangrijk? In dit artikel gaan we dieper in op de enorme toegevoegde waarde van dergelijke systemen en hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden voor jouw specifieke behoeften.

Voordelen van een gebouwbeheersysteem

Een goed ontworpen gebouwbeheersysteem biedt jouw als gebouweigenaar en/of facility manager tal van voordelen, waaronder:

  • Verbeterde efficiëntie: Het meest voor de hand liggende voordeel van een gebouwbeheersysteem is de efficiëntie. Het systeem verzamelt data en rapporten over diverse aspecten van het gebouw, waardoor deze automatisch geoptimaliseerd kunnen worden. Dit vermindert het energieverbruik en bespaart kosten terwijl het comfortniveau en het binnenklimaat behouden blijven.
  • Kostenbesparing: Tegenwoordig is groene energie natuurlijk cruciaal, ook vanuit financieel oogpunt. Een gebouwbeheersysteem zorgt niet alleen voor minder verspilde energie, maar biedt ook inzicht in piekmomenten wat betreft verbruik, waardoor je de optimale tijden kunt kiezen om op te wekken uit hernieuwbare bronnen.
  • Verhoogd comfortniveau: Het gebouwbeheersysteem maakt het mogelijk om de binnentemperatuur en de luchtvochtigheid te bewaken, wat op zijn beurt kan leiden tot hogere productiviteit en minder ziekteverzuim voor de (eind)gebruikers.
  • Betere beveiliging: Een gebouwbeheersysteem verhoogt ook de veiligheid, doordat het systeem meldingen stuurt wanneer er gevaarlijke niveaus van bijvoorbeeld rook, gas of andere stoffen worden gedetecteerd.

Hoe kan je een gebouwbeheersysteem omzetten in sociale, psychologische en financiële waarde?

Met PULSE Core kun jij jouw gebouwbeheersysteem omzetten in waarde! Maar hoe? PULSE Core zorgt voor realtime inzicht in scherpe data-analyses, waarmee wij jou kunnen adviseren hoe jij jouw duurzame doelen kan bereiken! Bouwen aan waarde als professional doe je met PULSE Core elke dag weer opnieuw; voor de facility manager, de gebouwbeheerder en zeker voor de eindgebruiker van het gebouw. Door alle aspecten binnen één platform samen te brengen, inclusief het gebouwbeheersysteem, maakt PULSE Core het eenvoudig om aan waarde te bouwen!

Sociale waarde

Een goed gebouwbeheersysteem kan bijdragen aan een goede sfeer en het gemak van het gebruik van een gebouw. De mogelijkheid om de temperatuur en verlichting van een ruimte aan te passen naar wens vergroot het comfort en verbetert de werkomgeving van werknemers. Dit verbetert de sociale waarde van je bedrijf doordat werknemers gezonder en gelukkiger zijn. Daarnaast kan een gebouwbeheersysteem ook worden gebruikt om te communiceren met (eind)gebruikers. Bijvoorbeeld, waarschuwen over beheer- en onderhoudswerkzaamheden. Dit helpt om het vertrouwen van de gebouweigenaren en facility managers van het gebouw te vergroten!

Psychologische waarde

Een ander voordeel van een goed gebouwbeheersysteem door middel van PULSE Core is dat het de psychologische waarde van het gebouw kan verbeteren doordat het gebruiksgemak wordt vergroot en zichtbare waardemonitoring mogelijk wordt gemaakt. Dit verhoogt de efficiëntie van het hele gebouw.

Financiële waarde

Tot slot heeft een goed ontworpen gebouwbeheersysteem financiële voordelen die vaak over het hoofd worden gezien. Door energiekosten te besparen, kan het systeem helpen de winstgevendheid van het gebouw te verhogen. Het verbetert ook de prestaties van apparatuur en systemen waardoor er minder planmatig onderhoud nodig is.

Gebouwbeheersysteem

Wist je dat je jouw gebouwbeheersysteem kunt inzien en beheren?

Je via PULSE Core jouw gebouwbeheersysteem kan inzien en beheren? Vanaf april 2023 zijn namelijk naast de Operational Support en Analytics-functionaliteiten ook de gebouwbeheersystemen beschikbaar via PULSE Core. Met een gebouwbeheersysteem in PULSE Core kun je alle aspecten van jouw gebouw in één platform integreren, wat zorgt voor minder energieverbruik, verbeterde veiligheid en verhoogde comfort, en vermindering van onderhoudskosten. Wil jij weten wat dit voor jou als facility manager of vastgoed beheerder kan betekenen, neem dan contact op met ons door een berichtje te sturen naar connecting@pulsecore.com

Gebouwbeheersysteem

Bericht delen

Bekijk ook

PULSE nieuws

Digitaal Gebouw van de Toekomst

Bezoek ons bij de conferentie “Digitaal Gebouw van de Toekomst” op 20 juni 2024, bij Van der Valk Eindhoven – Best. Meld je aan Waarom

PULSE nieuws

Regie voeren over onderhoud is geen utopie

De informatiebehoefte bij facility managers, medewerkers technische dienst, contractmanagers en conciërges bereikt een nieuw hoogtepunt. Of het nu gaat om de status van een storing,