Hét informatieplatform voor beheer en onderhoud

In het jaarboek van Installatie en Bouw Nederland wordt er gekeken naar de veranderingen en uitdagingen in de markt. Installatie techniek kan sneller, efficiënter en duurzamer worden ingericht, bijvoorbeeld door een digital twin te hebben van je gebouw. 

Het belang van 'digital twin'

In zowel woning- als utiliteitsmarkt spelen data en technologie een steeds grotere rol. Gebouwen leveren hierdoor een waardevolle bijdrage aan zowel individuele als maatschappelijk ontwikkelingen. Maar hoe? SPIE Nederland (voorheen Strukton Worksphere) werkt al jaren om de mogelijkheden hiervan optimaal te benutten om zo voor haar klanten een ‘digital twin’ te realiseren voor haar klanten. 

Artikel in Installatie & Bouw Jaarboek 2021

In het verleden wilden bedrijven de prestaties van gebouwen vooral verbeteren om kosten te besparen. Dat is tegenwoordig is dat anders, bedrijven merken dat de gezondheid van medewerkers steeds belangrijker is gaan vinden. Corona heeft dit besef doen versnellen. Een comfortabele werkomgeving verhoogd de productiviteit, een realtime monitoring zorgt voor een langere levensduur van de installaties en een andere inrichting of bezetting van het gebouw zorgt dat het gebouw een andere invulling kan krijgen. PULSE Core geeft hierin inzicht in en dat maakt dat het informatieplatform een toegevoegde waarde is.    

Maikel Nabuurs, Manager Data & Monitoring, en Barry Tuip, manager PULSE, vertellen in dit artikel wat de link is tussen PULSE Core en ‘digital twin’. Lees hier het volledige artikel. 

Bericht delen

Bekijk ook