Comfortverbetering bij hoofdkantoor Essent

Op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch wordt het functioneren van de gebouwinstallaties gemonitord met beheerplatform PULSE Core van SPIE Nederland (voorheen Strukton Worksphere). De informatie die dit genereert, wordt gebruikt om gericht te sturen op comfort en energieverbruik én om grip te krijgen op onderhouds- en vervangingsvraagstukken.

Een prettig binnenklimaat is zeer belangrijk in werkomgevingen. Maar het gaat om beleving en die is per definitie subjectief. Hoe je in zulke omgevingen toch effectief stuurt op basis van feiten, ondervindt Essent op het hoofdkantoor in Den Bosch. Hier wordt sinds enkele maanden het functioneren van de gebouwinstallaties gemonitord met PULSE Core van SPIE Nederland.

 

 

Het hoofdkantoor van energieleverancier Essent in Den Bosch bestaat uit twee delen: het voormalige PNEM-gebouw dat dateert uit 1950 en de latere uitbreiding, die werd gerealiseerd in 2006. Op 25.000 vierkante meter werkvloer werken hier 2.200 mensen. Hier ligt de uitdaging om niet alleen meer comfort te creëren, maar ook om CO2-reductie en besparingen op energieverbruik te realiseren.

De juiste oplossing op het juiste moment.

Het PULSE Core monitort de prestaties en het energieverbruik van gebouwinstallaties en maakt van de verzamelde data managementinformatie. Dit geeft Essent de mogelijkheid om de verbeterdoelstellingen te realiseren, zonder al te hoge kosten. “PULSE Core is een softwaretoepassing die communiceert met ons gebouwbeheersysteem en op basis van slimme algoritmes verbeterkansen signaleert”, vertelt klein Goldewijk van Essent.

Fact based dialogen

Ook aan gebruikerszijde ervaart klein Goldewijk van Essent hoe zinnig de informatie is, die hij op basis van de data uit PULSE Core ontvangt. “Het gaat niet alleen om technische verbeteringen die tot meer comfort en minder energieverbruik leiden. De gegevens zijn ook waardevol als ik in gesprek ga met collega’s. Iemand die op onze klantenservice werkt en het voortdurend koud heeft, vraagt bijvoorbeeld of de temperatuur omhoog mag. Als je dan kunt laten zien dat het steeds zo’n 22 graden is in die ruimte, weet je dat de temperatuur verhogen niet nodig is en kun je gaan kijken naar waar de oorzaak dan wel ligt. Ook op managementniveau ga ik gesprekken nu fact based aan. Als het plan is om de klantenservice uit te breiden, kan mijn antwoord zijn dat dit niet mogelijk is zonder gevolgen voor het comfort en dat overwogen moet worden ofwel de installatie aan te passen, ofwel de werkplekken beter te spreiden.”

Predictive maintenance

Een extra voordeel is dat beheer en onderhoud op basis van de data voorspelbaar wordt. Als we de installaties immers langere tijd monitoren, wordt duidelijk waar verdere verbeterkansen liggen en wat de kosten zijn als we deze uitvoeren. Het mooie is dat we op basis van de data exact weten wat het resultaat van deze verbeteringen zal zijn. Zo werkt het met predictive maintenance dat transparantie en voordelen biedt aan gebouweigenaar en gebouwgebruikers.

Bericht delen

Bekijk ook